17.05.2010

EA




1. Se scurg razele soarelui printre genele mele si parca mi le poleiesc cu miere. Pandesc florile si reusesc sa le fur jumatate din gingasie si lingusesc iarba ca sa-mi dea 1000 de picaturi de roua; asta fac azi,pentru ca azi,culoarea mea preferata este soarele si nimic nu arata mai bine in soare decat gingasia si roua...poate doar prietenia.

2. Stiu cateva boli care ar putea sa te indeparteze de mine;de exemplu:inima ta ar putea capata lobi si tu o sa judeci cu ea fiecare gest irationala al meu,sau,s-ar putea ca umezeala ochilor tai sa se solidifice,sa devina pulbere de vise si tu sa vezi copilariile mele fara sens.Stiu cativa oameni care sufera de asta,de mefienta,dar nu cred ca e contagioasa;cu asta te nasti!Asadar,tu esti salvata!

3. Ti-as face un cos din mladite de salcie,captusit cu frunze murmuratoare de plop,as pune viermii din duzi sa ti-l brodeze si l-as umple cu parfumul ploilor.L-as lasa pe pietre colturoase mangaiate doar de maracini si te-as pune sa-l veghezi pururea.Stiu!Te-ai gandi ca e gol si nu are rost in lumea asta,dar am uitat sa-ti spun ca in el as pune visele tale...

4. Si esti asa bogata de lasi bacsisi si cand nu primesti nimic.Nu inteleg de ce iti irosesti atatea note calde si gesturi cand ai putea sa le daruiesti pe toate zambetului tau. Iar eu nu pot sa cred ca poti sa crezi mereu ca este vina ta si-as vrea sa-ti schimb retina sa vezi a cui este de fapt vina!

5. Stii ce erai ieri pentru mine?Erai trecut de sentimente.Azi...azi esti ziua mea cu soare,ochii mei de pamant cu bolboroseli de clorofila si modificarile de timbru din vocea mea.Si daca nu ma faci sa nu te mai iubesc,maine vei putea sa-mi colorezi inima cum vrei tu;stiu ca o vei face purpurie.

6. Si au sezut amandoua pe trunchi plangand cu mainile imbratisate pana cand parul lor de castane si spice de grau le-a infasurat gleznele...

2 comentarii:

  1. "Ti-as face un cos din mladite de salcie,captusit cu frunze murmuratoare de plop,as pune viermii din duzi sa ti-l brodeze si l-as umple cu parfumul ploilor.L-as lasa pe pietre colturoase mangaiate doar de maracini si te-as pune sa-l veghezi pururea.Stiu!Te-ai gandi ca e gol si nu are rost in lumea asta,dar am uitat sa-ti spun ca in el as pune visele tale..."

    Dupa ce viermii brodeaza cosul,eu iti pun intr-un plic visele mele,si le dau destinatia "cos".Doar daca ma asiguri ca miroase a ploaie si a afectiunea pe care mi-o porti.

    RăspundețiȘtergere